Verwijderen van oorsmeer

oorsmeer verwijderen uitlegAls er wordt gesproken over oorsmeer verwijderen, dan denken veel mensen vaak dat ze een wattenstaafje moeten gebruiken. Oren schoonmaken kan op verschillende manieren, maar past u goed op met een wattenstaafje of met andere naaldjes of speldjes. U kunt maar beter alleen het oorsmeer dat u ziet in de opening van de gehoorgang verwijderen en niet zelf met allerlei voorwerpen in uw oren gaan. U kunt wel de drang hebben om de oren nog dieper schoon te maken, maar dat moet u niet doen. De kans is groot dat u het oorsmeer daardoor aan gaat duwen en daardoor kan het vast komen te zitten. Dit kan zorgen voor een verstopt oor en dan hoort u minder goed.

Schoonmaken oren

Het schoonmaken van de oren wilt u graag zelf doen en veel mensen gebruiken een balpen of een paperclip (ja, dat gebeurt echt!). Maar u kunt beter kijken naar onze Nowax, een veilig product wat werkt. Als u namelijk een pen of paperclip o.i.d. gaat gebruiken, dan is de kans groot dat u nog meer oorsmeer gaat veroorzaken en dat u de huid bij de gehoorgang gaat beschadigen. Dan bent u verder van huis en dat moet voorkomen worden. Het oorsmeer kan daardoor namelijk dieper in de gehoorgang gaan zitten en dan gaat het er nog lastiger uit. Het gaat zich dan ophopen en het lichaam kan het dan zelf niet meer naar buiten werken.

Verstopt oor

Bij een verstopt oor is het schoonmaken van de oren van belang. Met schone oren hoort u namelijk alles weer scherp en voelt u zich vaak ook meteen een stuk beter. Oorsmeer kan namelijk veel vervelende klachten geven zoals jeuk en duizeligheid. Daar heeft u vaak last van als het gaat om een grote hoeveelheid oorsmeer. Houdt u daarom de klachten goed in de gaten en pakt u teveel aan oorsmeer op tijd aan, zodat verergering voorkomen kan worden.