Verstopt oor

verstopt oor afbeeldingHeeft u last van een verstopt oor of heeft u het idee dat u minder goed hoort? Dan kan het zijn dat u last heeft van oorsmeer in uw oren. Normaal gesproken reinigt de gehoorgang zichzelf. Dan wordt de huid van de gehoorgang langzaam vernieuwd, dit begint bij het trommelvlies. Het wordt dan beetje bij beetje vernieuwd tot de uitgang van de gehoorgang. Het oorsmeer wordt hierbij dan ook mee naar buiten genomen. Ons kaakgewricht masseert als het ware de uitgang van de gehoorgang ook. We kauwen, gapen en praten en dan komen de korreltjes oorsmeer ook naar de uitgang van de gehoorgang. Als u een gezonde gehoorgang heeft dan is er een goede balans tussen de aanmaak en de afvoer van het oorsmeer. Als dat niet zo is, dan moet u het overtollige oorsmeer verwijderen.

Verstoort evenwicht, meer oorsmeer

Doordat het evenwicht verstoord kan zijn, kan dat zorgen voor meer oorsmeer. Schone oren kunnen dan even verleden tijd zijn tot u er wat aan gaat doen. Maar hoe kan dat evenwicht nu verstoord zijn? Dit kan zijn doordat u ouder wordt, maar ook door het manipuleren van de gehoorgang of het terugduwen van oorsmeer. Het terugduwen van oorsmeer kan plaatsvinden als u bijvoorbeeld een hoorapparaat in heeft of wanneer u zelf de oren schoon gaat maken met bijvoorbeeld een wattenstaafje. Ook door bepaalde ziekten zoals eczeem en suikerziekte of door overmatige haargroei in de gehoorgang kan het zijn dat het evenwicht wordt verstoord.

Oren schoonmaken

Het enige wat u dan kunt doen is de tijd nemen voor het schoonmaken van uw oren. U kunt hier lauw water voor gebruiken, maar wij raden u toch aan om het beter en veiliger aan te pakken met de NoWax. Hiermee kunt u zelf uw oren schoon maken en bent u ook snel van alle klachten af. Uw oren worden weer schoon, het verstopte oor is verleden tijd en u hoort alles weer scherp.